Zafír Árnika Olajkapszula

A hegyi árnika, vagy szimplán árnika (Arnica montana) a fészkesvirágzatúak csoportjába tartozó gyógynövény. Ahogy a neve is árulkodó, Európa magasabb hegyvidékein fellelhető. Összesen közel 30 fajtájából az öreg kontinensen csupán 2 fordul elő. Hazánkban meglehetősen ritka és emiatt védettséget élvez. Népies elnevezései közé tartoznak a Szent János virága, kappanfű, angyalital és anyagyökér.

Felhasznált részei: gyökértörzs, levél és virág.

Hatóanyagai: arnicin, arnicincsersav, kékgyanta, illóolaj, zsírsav,  viasz, só

Hatásai: Értágító, az ütő és viszérvéredény-rendszerre erős hatással  van, amennyiben a hajszálereket tágítani képes. Vérbőséget és fokozott vérellátást eredményez.

Gyógyászati alkalmazása: Akut és krónikussá vált sérülések összes eseteiben, zúzódás, ízületi húzódás, izomfájdalom, csonttörés, zúzódásból eredő idegbénulásnál is eredménnyel használják belsőleg és külsőleg is.

Javasolt fogyasztása:

A kapszula esetében húzódásból, zúzódásból eredő problémák esetén belsőleg napi 2 – 3 x 1 kapszula fogyasztása előnyös. A tinktúra külsőleg bedörzsölve használandó. Az olajos kivonat hidegen sajtolt szezámmagolajjal, a tinktúra 35 %-os etilalkohollal készült.

A flakon tartalma: 60 db „1” méretű kapszulát tartalmaz, 400 mg beltartalommal, amely 20 mg természetes méhviasszal lett stabilizálva. Erre a körülményre felhívjuk a méhészeti termékekre érzékeny fogyasztók figyelmét.

A termék szavatossága minimum 2 év, tárolása hűtést nem igényel, de ne napsütéses helyen, gyermekektől elzárva tároljuk!

A készítmény élelmiszer minősítésű tartósító és konzerválószert, festékanyagot nem tartalmaz, mellékhatást semmilyen körülmények között sem okozhat, de javasoljuk, hogy bármilyen egészségügyi probléma esetében kérje ki kezelőorvosa véleményét!

Figyelmeztetés!
A készítmény fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A javasolt napi adagot ne lépje túl!

Shopping Cart
Scroll to Top